اریتریتول

اریتریتول یک الکل قند ۴ کربنه و یک شیرین کننده بدون کالری است که از تخمیر گلوکز حاصل می شود. اریتریتول طعم و ظاهری شبیه به شکر دارد و در تولید نوشیدنی ها و غذا ها بسیار ایده آل می باشد. اریتریتول در مقایسه با سایر پلی ال ها بالاترین تلرانس هضمی را دارد و بهترین محافظت را برای دندان ها ایجاد می کند.

خصوصیات بسیار جالب اریتریتول: • ارزش کالری بسیار کم، در مقایسه با سایر پلی ال ها، قند و عامل حجم

• دوست دندان ها (توسط باکتری دهان و دندان متابولیزه نمی شود و ایده آل برای استفاده در محصولات “بدون شکر” می باشد.)

• مناسب برای بیماران دیابتی

• طعم جذاب

• عدم تاثیر بر سطح انسولین و قند خون

• سازگاری با طیف گسترده ای از دیگر پلی ال و قند

• فعالیت آب پایین

خواص فیزیکی و شیمیایی اریتریتول:

۱) پلی ال مونوساکارید

۲) وزن مولکولی: ۱۲۲

۳) انرژی : ۰ کیلو کالری

۴) شیرینی ۷۰% معادل قند

۵) نقطه ذوب: ۱۲۲درجه سانتیگراد

۶) آنتالپی:  (۹/۴۲-)کالری / گرم

۷) محلول  ۲۵ درجه سانتیگراد در آب: ۴۷grams / 100grams

مهربان با دندان  :محققان در طول ۳ سال بررسی بر روی دانش آموزان دوره ابتدایی دریافتند که محصولات مراقبت از دندان حاوی شیرین کننده اریتریتول علاوه بر طعم خوب برای سلامت دندان نیز مفید است. آنها دریافتند که اریتریتول سرعت پیشرفت فرسایش دندان ها را کم می کند و از میزان مراجعه به دندانپزشک کاسته می شود.


دوست دندان ها و غیر قندی

اریتریتول نمی تواند تنها عامل پوسیدگی دندان باشد. پوسیدگی دندان به دلیل تعامل سه عامل مختلف از قبیل باکتری ها، میزبان و رژیم غذایی رخ می دهد. پیشگیری از پوسیدگی دندان نیاز به از بین بردن تمام یا هر یک از سه عامل مذکور دارد. اریتریتول به حذف عوامل میزبان و رژیم غذایی کمک می کند.

عامل میکروبی

باکتری پوسیدگی دندان (به عنوان مثال، استرپتوکوکوس موتانس) به سطح دندان می چسبد و با به دست آوردن تغذیه از ساکارز و منابع دیگر رشد می کند. این زمانی است که ساکارز تولید متابولیت، اسیدهای آلی مانند اسید استیک و لاکتیک می کند.این اسیدها باعث پوسیدگی دندان با حل لایه سطحی مینای دندان بر روی سطح دندان می شود.

عامل میزبان

باکتری پوسیدگی دندان تولید پلاک، که یک ماده بسیار چسبناک و یک زیستگاه برای ساکارز فراهم می کند. پلاک با درگیر کردن باکتری پوسیدگی دندان به شدت به سطح دندان می چسبد. سطح زیر پلاک در معرض غلظت بالایی از اسید است. باکتری پوسیدگی دندان نمی توانند باعث سوخت و ساز اریتریتول شود بنابراین پلاک تشکیل نمی دهد.

عامل رژیم غذایی

برای این که باکتری های پوسیدگی دندان اسید تولید کنند و منجر به پوسیدگی دندان شوند نیاز به ماده ای دارد که از آن تغذیه شوند. ساکارز بهترین منبع برای حضور باکتری ها می¬باشد که منجر به تولید اسید و در نهایت پوسیدگی دندان می شود.

طعم اریتریتول

تازگی در شیرینی

درجه شیرینی اریتریتول حدود ۷۰% تا ۸۰% شکر است. اریتریتول طعمی نزدیک به شکر و دارای طعم اولیه و ثانویه خوشایند می باشد. از بین رفتن سریع طعم ثانویه به آن شیرین کنندگی تازه ای می بخشد.

گستردگی طعم

زمانی که اریتریتول با شیرین کننده هایی با شدت بالا مانند استویا ترکیب می شود به بهبود طعم شیرین کننده کمک می کند. استفاده از اریتریتول همراه با شکر و فروکتوز منجر به طعم خوشایند می شود.اریتریتول به جهت بهبود عطر و طعم، در مواد غذایی چون نوشیدنی ها، ژله، سس، بستنی، شیرینی و …. استفاده می شود.

تازگی و خنک کنندگی

گرمای انحلال در شیرین کننده

اریتریتول هنگام حل بسیار گرماگیر است بنابراین خنکی و طراوت آن در تمام فضای دهان گسترش می یابد.با استفاده اریتریتول می توان یک محصول جدید از آب نبات،  شکلات، آدامس، بستنی و …. که دارای یک طعم مطلوب و خنکی  باطراوت است تولید کرد.