کشت تا فرآوری استویا

پروسه تولید محصولات استویا

کشت تا فرآوری استویا

گیاه استویا از صدها سال پیش در آمریکای جنوبی برای شیرین کردن انواع نوشیدنی ها به کار می رفته و امروزه نیز به دلیل مزایای آن بیش از میلیون ها نفر در جهان از قند این گیاه استفاده می ‌کنند.

ماده شیرین کننده حاصل از گیاه استویا (شکر برگ)که به «ریبودیوساید» معروف است، کالری زا نبوده و موجب کاهش میزان قند و فشار خون در افراد دیابتی می شود.

ریشه درختچه استویا بصورت نرم و ضخیم می باشد که در فاصله کمی از زمین رشد می کند. ساقه این گیاه نیز هر سال در فصل زمستان خشک می شود و مجددا در فصل گرما می روید.

برگ استویا ساده و کوچک و همچنین نوک تیز، کشیده، دندانه‌ای می‌باشد.برگ استویا مهمترین بخش این گیاه است.

استویا که گیاهی است کوتاه قد و بوته ای از تیره آفتابگردان و بومی آمریکای جنوبی بویژه پاراگوئه می باشد. این گیاه در انواع گسترده ای از خاک های مرطوب رشد می کند و در مناطق نیمه گرمسیری شامل قسمت هایی از آمریکا به صورت دائمی کشت می شود اما در مناطقی با عرض جغرافیایی متوسط یا بالا که روزهای طولانی و مناسب برای محتوای برگ ها و استویوزید دارند به صورت سالیانه رشد می کند.

ریشه های این گیاه پهناور، ساقه آن شکننده است.این گیاه دارای خوشه های کوچک حاوی ۶-۲ گل سفید تا بنفش کمرنگ می باشد و دمای مناسب برای رشد آن C° ۴۳-۲۱ و به طور میانگین C° ۲۴ عنوان شده است.

بهترین منطقه کشت استویا محل هایی با رطوبت زیاد و گرمای زیاد می باشد اما شرایط آب و هوایی در درصد خلوص استویا بی تاثیر نیست هر چه رطوبت بالاتر و گرما بیشتر باشد بهتر است .اندازه گیاه بالغ استویا بین ۷۰ الی ۱۲۰ سانتیمتر از سطح زمین است.

فرایند تولید در کارخانه

هنگام برداشت استویا بعد از جدا کردن ساقه از ریشه برگ های آن هم جدا می شود زیرا ساقه استویا دارای الکل است.

برگ استویا به داخل دستگاه های مخصوص هدایت میشود و بعد از مراحل انجام شده فیلتر میشود زیرا میزان بار فلزات سنگین در گیاه استویا بسیار زیاد است و برای فیلتر شدن مراحل خاص باید انجام شود و با توجه به میزان خلوص مختلف از ۴۰ درصد تا ۹۹ درصد استهسال می شوند و فرایند موجود باعث تولید محصولی به رنگ سفید می باشد که نسبت به میزان کیفیت و قیمت طبقه بندی شده و وارد بازار می شود.

میزان استخراج استویا :از هر ۱۲ تن برگ، یک تن شکر استویا تولید می شود.

استویا یک قند غیر الکلی است و هیچ گونه بیریکس و یا قوام در محصول ایجاد نمیکند و باعث ایجاد کالری و بالا رفتن قند خون نیز نمیشود و تنها شیرین کننده ی طبیعی در دنیا میباشد که هم کام شما را شیرین میکند و هم اگر در پی رعایت رژیم غذایی برای افراد دیابتی بین ۳۰ الی ۴۵ روز میتواند قند خون افراد را نیز کنترل کند.

توجه توجه توجه:

در زمان استخراج و فیلتراسیون استویا میزان فلزات سنگین آن کنترل میشود اما متاسفانه عطاری ها در ایران اقدام به فروش برگ استویا می کنند که باید توجه داشته باشید که در طولانی مدت مشکلاتی اعم از بالا رفتم میزان فلزات سنگین در خون فرد می شود که این امر باعث می شود تا فرد اگر به بیماری مبتلا شود دیرتر خوب شود زیرا سیستم بدن انسان را نسبت به بیماری ها حالت تدافعی برای درمان به خود میگیرید و نیز باعث دیرتر خوب شدن حال فرد می شود و همین طور عوارض ناشی از استفاده از برگ استویا می توان به اختلالات عصبی و کبدی و جنسی و جسمی اشاره کرد از این رو از تمام افراد تقاضا میشود از گیاه استویا به صورت مستقیم استفاده نشود و فقط از استویای فرآوری شده استفاده کنند .زیرا میزان فلزات سنگین استویای فرآوری شده کنترل شده و مناسب مصرف افراد می باشد.

استویا پس از استخراج انقدر ریز است که در مقایسه با آرد سفید ۱۰ برابر ریزتر است و به علت ریز بودن و حساس بودن این موضوع امکان تقلب در آن بسیار زیاد است به طوری که اگر به شما بگویند این یک بسته یک کیلویی استویا ۹۹ درصد است میتوانند ۹۰۰ گرم از مواد دیگر و ۱۰۰ گرم استویا استفاده کنند و وقتی با هم مخلوط شوند به هیچ عنوان امکان تشخیص آن نیست مگر اینکه از دستگاه های اندازه گیری دقیق استفاده نمایند.

با توجه به این نکات باید در خرید استویا بسیار دقت نمایید.

خواص استویا به عنوان شیرین کننده

استفاده از استویا به عنوان شیرین‌کننده رژیمی می‌تواند به افرادی که همیشه سطح قند خونشان را کنترل می‌کنند کمک کند، در حالی که از مزه شیرینی غذاها و نوشیدنی‌ها لذت می برند. همچنین در کاهش میزان کالری و مصرف شکر در رژیم روزانه افرادی که می خواهند زندگی سالمی داشته باشند موثر است.

نتایج بررسی ها بیانگر آن است که گلیکوزیدهای دی ترپنی ترکیباتی می باشند که به عنوان عامل اصلی ایجاد طعم بسیار شیرین در عصاره های گیاه استویا شناخته شده اند. به طوریکه میزان شیرینی آنها تا ۳۰۰ برابر شکر تخمین زده شده است.

استویوزید، به عنوان یک ترکیب گلیکوزیدی غالب در عصاره برگ های استویا ربادیانا شناسایی شده است. وجود سه ترکیب گلیکوزیدی (استویوزید، آ- ربادیوزید و ب – ربادیوزید) در این گیاه به اثبات رسیده است .

ترکیبات مختلفی از استویا به دست می آیند که دارای فعالیت های بیولوژیکی مهمی هستند. برای مثال فلاوونوئیدها (حاصل از قسمت های هوایی گیاه) دارای خاصیت ضد میکروبی، ضد قارچی، ضد سرطان، ضد التهاب و آنتی اکسیدانی می باشند.

گزارش شده است که ساسکوایترپن ها (حاصل از ریشه ، برگ و گل ها) ضد التهاب هستند و در کنترل التهاب، شوک های سمی، آسم ، رماتیسم ، آماس مفصل و سرطان موثرند.

ترکیبات شیرین کننده عصاره این گیاه در ۹-۳ = pH و دمای ۱۰۰ درجه سانتیگراد پایدار هستند، تخمیر نمیشوند و رنگ آنها در اثر پخت تغییر نمی کند، به همین دلایل استویا کاربردهای وسیعی در فرآورده های خوراکی داشته و می تواند به عنوان منبع شیرین کننده در محصولاتی همچون محصولات قنادی و نانوایی، آبمیوه، مربا، شکلات، بیسکویت و دیگر مواد غذایی مورد استفاده قرار گیرد.

مضرات شکر

سرانه مصرف شکر برای هر ایرانی ۳۰ کیلوگرم است این در حالی است که این میزان در جهان ۵/۱۳ کیلوگرم و بدون احتساب چین ۸ کیلوگرم است.

فاجعه غذایی ایران مصرف بیش از حد قند و شکر است، سالانه حدود دو میلیون شکر از برزیل وارد می‌کنیم که حدود ۱۱ درصد آن در نوشابه ها و نیمی از آن در خانواده‌ها به طور مستقیم مصرف می‌شود.

علاوه بر دو میلیون شکر وارداتی سالانه یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن شکر نیز در کشور تولید می‌شود یعنی سالانه حدود سه میلیون و ۴۰۰ هزار تن شکر در کشور مصرف می‌شود در حالی که نیاز کشور مصرف سالانه دو میلیون تن شکر است و فقط نیازمند واردات ۶۰۰ هزار تن شکر از خارج هستیم.

مضرات و بیماری های شایع از مصرف شکر:

شکر برای سلامتی بدن بسیار مضر است زیرا یک ماده سمی برای بدن محسوب می شود که در طولانی مدت، عوارض خود را نشان می دهد. در زیر به بیان مضرات مصرف شکر می پردازیم :

  1. شکر نقش عمده ای در پوسیدگی دندان ها دارد
  2. عامل اصلی دیابت و افزایش قند خون
  3. در ایجاد بیمارهای قلبی، تصلب شرائین، بیماری های روحی، افسردگی ، پیری، فشارخون بالا و سرطان نقش دارد.
  4. باعث عدم تعادل هورمونی بدن و آسیب به غدد داخلی بدن مثل غدد فوق کلیوی و لوزالمعده می شود که میزان قند خون را تا حدود زیادی تحت تأثیر قرار می دهد.
  5. باعث خستگی مزمن می شود.
  6. باعث افراط در خوردن مواد غذایی در افرادی می شود که دچار پرخوری عصبی (بولیمیا) هستند.
  7. افزایش علائم سندرم پیش از قاعدگی
  8. افزایش فعالیت در ۵۰ درصد کودکان
  9. افزایش اضطراب و کج خلقی
  10. علائم اضطراب و ترس را در خانم های حساس تشدید می کند
  11. کاهش وزن را در افراد چاق مشکل می سازد زیرا با مصرف زیاد قند، مقدار انسولین خون افزایش می یابد که این منجر به افزایش ذخیره کربوهیدرات و چربی در بدن می شود.

ما به شما این تضمین را می دهیم که محصولی با بالاترین کیفیت را به شما عرضه کنیم. و اگر ۱۰ گرم از ما تهیه کنید و یا ۱۰۰۰ کیلو گرم در خلوص و کیفیت آن هیچ نوع تغییری نداشته باشید و بهترین کیفیت را به شما بدهیم و تامین کننده ی امینی برای محصولات مورد نیاز شما خواهیم بود.

کیفیت و اعتماد ما و شما میتواند حاصل یک تجربه شیرین جدید باشد که تجربه ۸ ساله ما در این امر با یک نگاه علمی همراه بوده و شما را یاری میکنیم .ما در شرکت ایران استویا با افراد متخصص و مجرب براین فعالیت وارد شده ایم و رویکردی علمی را تا به امروز الگوی خود قرار داده ایم.

زندگی سالم را با ما تجربه کنید
برای آشنایی بیشتر با گیاه استویا و تخفیفات ویژه و ارسال رایگان اطلاعات خود را درج کنید 
به ما ملحق بشید
همچنین برای دانلود اپلیکیشن دکتر استویا جهت بررسی و ثبت سفارش آسان اینجا کلیک کنید