اخبار و مقالات

آیا استویا بر سطح قندخون تاثیر می گذارد؟

تاثیر استویا بر سطح قندخون

شاید شما زیاد در مورد فواید و مضرات گیاه استویا شنیده اید این نگرانی در شما وجود دارد که آیا واقعا استویا تأثیر مثبت بروی قندخون دارد در این مقاله به تحقیقات سازمان غذا و داروی امریک در مود شیرین کننده استویا می پردازیم.

شما می توانید با استفاده از استویا برای شیرین کردن غذاها و نوشیدنی ها کالری زیادی را ذخیره کنید، زیرا این شیرین کننده که از گیاه (Stevia Rebaudiana) تهیه می شود  250 برابر شیرین تر از شکر است و تقریبا بدون کالری است. با این حال، براساس نوع مراحل آماده سازی ممکن است تآثیر متفاوتی بر سطح قندخون شما داشته باشد.

تاثیر استویا بر سطح قندخونانواع آماده سازی استویا

بیشترین ترکیبات مورد مطالعه از گیاه استویا عبارتند از Rebaudioside A و. Stevioside. اداره غذا و داروی آمریکا محصولات Stevia ساخته شده از Rebaudioside A خالص را تصویب کرده و محصولات Stevia ساخته شده از برگ های Stevia یا Stevia خالص را تأیید نکرده است؛ زیرا این نگرانی ها درباره چگونگی تاثیر این محصولات بر قلب، سیستم تولید مثل، کلیه ها و سطح قند خون. سایت دکتر استویا نیز براساس قوانین سلامت کشور در همه محصولات شیرین کننده از عصاره فرآوری شده استویا (ساخته شده از Rebaudioside A) استفاده می کند زیرا همانطور که گفته شده برگ های خشک استویا ممکن است تأثیراتی بروی بدن داشته باشد.

تأثیر روی سطح قندخون

استویا سطح قند خون شما را افزایش نخواهد داد وحتی برخی از انواع این شیرین کننده ممکن است سطح قند خون را کاهش دهند. مطالعات منتشر شده در Planta Medica در سال 2005 نشان داد که اثرات وابسته به دوز stevia  بروی سطح قند خون، با استفاده از عصاره  stevia کاهش سطح قند خون و کاهش مقاومت به انسولین در موش های مبتلا به دیابت مشاهده شده است. با این حال، این تحقیق مقدماتی است بنابراین اکثر محصولات استویا که می توانید از فروشگاه های مواد غذایی بخرید این اثر کاهش قندخون را نشان نمی دهند اما مطمئنا شیرینی حاصل از گیاه استویا باعث افزایش قندخون نخواهد شد بنابراین برای افراد دیابتی توصیه می شود.

 

در مقایسه با سایر شیرین کننده

یک مطالعه در مورد اشتهای افراد پس از مصرف استویا،اسپارتام و شکر معمولی در اوت 2010 انجام شد.این آزمایش نشان داد که افرادی که استویا یا اسپارتام مصرف کرده بود در طول روز تمایل کمتری به صرف غذا داشتند با وجود اینکه استویا و اسپارتام دارای کالری کمتری نسبت به شکر هستند ولی اشتهای افراد برای مصرف کالری را کاهش داده بودند .شرکت کنندگان در این آزمایش طعم اسپارتام را نسبت به استویا ترجیح می دادند در صورتی که طبق آزمایشات انجام شده استویا هم سطح قندخون و هم سطح انسولین را بعد از صرف غذا کاهش می دهد اما در مورد اسپارتام تنها  شاهد کاهش قندخون هستیم.

 

 

نوشته شده توسط جسیکا بروسو؛ به روز شده در تاریخ 30 ژوئن 2017

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *