مالتودکسترین – Maltodextrin

یکی از مشتقات اصلاح شده نشاسته مالتو دکسترین می باشد. مالتودکسترین پلیمری از ساکاریدهای فاقد طعم شیرین و محصول خشک شده یا تصفیه شده محلول های آبی ساکارید بدست آمده از نشاسته خوراکی یا ترکیب حاصل از هیدرولیز نشاسته بوده که اکی والان دکستروز آن کمتر از ۲۰ و شامل مخلوطی از ترکیبات با وزن مولکولی بین پلی ساکاریدها و الیگوساکاریدها است.
مالتودکسترین از زنجیره های بلند کربوهیدراتی تشکیل شده است. به عبارت دیگر مالتودکسترین زنجیره خیلی بلندی است که در آن مولکول های گلوکز به صورت مکرر به هم متصل شده اند و به همین خاطر است که این محصول در مقابل کربوهیدارت های ساده مانند گلوکز جزء کربوهیدراتهای پیچیده تقسیم بندی می شود. مالتودکسترین ممکن است به نام های دیگری مانند پلیمرهای گلوکز یا کمپلکس کربوهیدرات هم خوانده می شود. این محصول معمولاً به صورت پودر سفید رنگ یا شربت های غلیظ در دسترس می باشد.

 

کاربرد مالتودکسترین در صنایع غذایی

 غذای کودک: افزودن مالتودکسترین به غذای کودک باعث افزایش ماده خشک (حدود ۵۵ درصد) شده و به این نوع غذاها حجم می دهد و همچنین جایگزین لاکتوز در این محصولات می شود. فواید استفاده از مالتودکسترین و افزودن آن به غذای کودک باعث هضم آسان، ویسکوزیته پایین، اسمولالیته پایین، شیرینی کم و طعم ملایم می شود.

آب نبات ها: از خواص افزودن مالتودکسترین در صنعت آبنبات سازی موارد زیر را می توان نام برد:

تردی بافت، کاهش ویسکوزیته، تشکیل سریعتر ژل، ایجاد شفافیت و تشکیل فیلم های شفاف و اشتها آور برای روکش آبنبات، قابلیت رقابت با سیستم های شکردار

غذاهای کنسروی: مالتودکسترین در غذاهای کنسروی نیز کاربرد دارد که مزایای استفاده از آن به شرح زیر است:

افزایش ویسکوزیته، افزایش احساس دهانی، خاصیت پایدارکنندگی، حجم دهنده

نوشیدنی های: در نوشیدنی ها مالتودکسترین باعث ایجاد موارد زیر می شود:

افزایش میزان انتشار، ایجاد احساس دهانی، شفاف کردن نوشیدنی، عدم پوشاندن طعم ها و مشارکت در پایداری محصول، بهبود دانسیته حجمی

ضمن تشکر از شکیبایی شما ، وب سایت پیش رو نسخه جدیدی از برند دکتر استویا است لذا در برخی قسمت ها دارای نواقصی می باشد.شما عزیزان می توانید با اطلاع این نواقص به پشتیبان سایت از ما هدیه(یک بسته قرص استویا) دریافت کنید. تلگرام پشتیبان سایت رد کردن