اخبار و مقالات

مواد غذایی که برای کاهش وزن پیشنهاد می شود

مواد غذایی کم کالری -محصولات رژیمی دیابتی

اگر تصمیم دارید با رژیم غذایی سالم لاغر شوید باید مواد غذایی کم کالری آشنا شوید.. پس بخوانید:

واژه کالری همیشه اولین کلمه ای که وقتی تصمیم به لاغری و گرفتن رژیم داریم تو ذهن می چرخه و هی تکرار میشه خب البته هم مهمترین کلمه در رژیم غذایی کالری است پس بیایید باهم چند مورد از مواد غذایی کم کالری را که خوردن آنها ما را در کاهش وزن کمک میکنند باهم مرور کنیم :

کالری ها، انرژی مورد نیاز بدن را برای فعالیت بدنی،استراحت و حتی هضم غذا و … را فراهم می کند. خب هرچه مواد غذایی که می خوریم  پر کالری تر و فعالیت بدنی که ما انجا می دهیم کمتر باشد میزان کالری اضافه بر نیاز بدن در سلول های چربی در اطراف شکم و پهلوها ذخیره می گردند.

 نتیجه میگیریم کسانی که تصمیم به کاهش وزن گرفته اند نباید کالری بیشتر از نیاز بدن خود دریافت کنند .مواد غذایی کم کالری می توانند در این مهم شما را یاری کنند.

 

متخصصان دکتر استویا ابتدا مواد غذایی کم کالری رو تو چند دسته معرفی می کنند سپس به توضیح بیشتر در مورد این مواد می پردازند:

 

دسته اول : میوه و سبزیجات : مانند سیب ،چغندر،کلم بروکلی،کاهو،شاهی آبی،کرفس، کدو سبز

دسته دوم:مواد جایگزین گوشت و حبوبات مانند :قارچ و عدس

دسته سوم :ماهی ها

دسته چهارم: ادویه جات و سبزی جات خشک

 

همانطور که مشاهده می کنید بیشتر بار مواد غذایی کم کالری بردوش میوه و سبزیجات سبز و آبدار است خب این یک ملاک خوب و مناسب برای انتخاب مواد غذایی در رژیم غذایی کم کالری است.

 

دسته اول :

 

  • سیب یک میوه کم کالری است

سیب بسیار مغذی است و یکی از محبوبترین میوه ها در جهان است. یک فنجان (125 گرم) از تکه های سیب دارای 57 کالری و تقریبا 3 گرم فیبر رژیمی است. از آنجا که بدن شما باید برای هضم سیب ها هم انرژی (کالری) بسوزاند، پس در نتیجه مقدار خالص کالری که توسط این میوه جذب بدن شما می شود احتمالا مقدار انرژی گفته شده است.

  •   چغندر

چغندر جزو سبزیجات ریشه ای هست که معمولا دارای رنگ قرمزتیره یا بنفش می باشد. یکی از مزایای تحقیق شده چغندرقند، پتانسیل آن برای کاهش فشار خون است. چغندر حاوی تنها 59 کالری در هر فنجان (136 گرم) و 13 درصد پتاسیم است.

  • کلم بروکلی تقریبا دارای کالری صفر است

کلم بروکلی یکی از مغذی ترین سبزیجات در این جهان است. بروکلی یک عضو از خانواده سبزیجات چلیپایی است و ممکن است به مبارزه با سرطان کمک کند. یک فنجان (91 گرم) کلم بروکلی تنها 31 کالری دارد و حاوی بیش از 100 درصد از مقدار ویتامین C توصیه شده روزانه برای اغلب مردم می باشد.

  •  کرفس با میزان کالری صفر

کرفس یکی از شناخته شده ترین غذاهای کم کالری است. دارای ساقه های بلند و سبز حاوی فیبر نامحلول است که ممکن است هضم نشده از طریق بدن شما خارج شود، بنابراین کالری ندارد. کرفس دارای محتوای آب بالا است و به طور طبیعی دارای کالری کمی است. فقط 18 کالری در یک فنجان (110 گرم) کرفس خرد شده وجود دارد.

  •  کاهوی سالادی یکی از سبزیجات کم کالری است

کاهو سالادی به خاطر میزان آب بالای آن بسیار شناخته شده است و از آن معمولا در سالاد و در روی همبرگر یا ساندویچ استفاده می شود. اگرچه اکثر مردم فکر می کنند که مانند دیگر غذاها مغذی نیست، اما کاهوی سالادی غنی از ویتامین K، ویتامین A و فولات است. یک فنجان (72 گرم) کاهو سالادی فقط 10 کالری دارد.

  •    شاهی آبی فوق العاده کم کالری است

شاهی آبی یک سبزی برگدار است که در آب جاری رشد می کند. از آن معمولا در سالاد و تهیه ساندویچ چای استفاده می شود. از آنجا که شاهی آبی مانند سبزی های دیگر محبوب نیست، آن را فقط به عنوان مغذی نام می برند. یک فنجان (34 گرم) از این سبزی 106 درصد از مقدار توصیه شده برای ویتامین K، بیست و چهار درصد از مقدار توصیه شده برای ویتامین C و 22 درصد از مقدار توصیه شده برای ویتامین A را فراهم می کند و همه این فنجان 4 کالری دارد.

  • کدو سبز

کدو سبز یک نوع از سبزیجات سبز کم کالری است. دارای طعم ظریفی است که دستور العمل های متنوعی نیز دارد. در سال های اخیر، رشته های کدوی سبز به عنوان یک جایگزین برای نودل پر کربوهیدرات، بسیار محبوب شده است. کدوی سبز دارای کالری کم است و تنها 18 کالری در هر فنجان (124 گرم) دارد.

 

دسته دوم:

 

  • آبگوشت

انواع مختلفی از آبگوشت، از جمله آبگوشت مرغ، آبگوشت با گوشت گاو و آبگوشت سبزیجات وجود دارد. این می تواند به تنهایی خورده شود و یا به عنوان پایه ای برای سوپ و تاس کباب استفاده شود. بسته به نوع آبگوشت، یک فنجان، یا حدود 240 میلی لیتر از آن، معمولا حاوی 7تا 12 کالری می باشد.

  •     قارچ

قارچ با بافت مشابه اسفنج، دارای کالری کم و مواد غذایی مفیدی است که بعنوان جایگزینی برای گوشت استفاده می شود. قارچ حاوی چندین مواد مغذی مهم است و فقط حاوی 15 کالری در هر فنجان (70 گرم) می باشد.

  • عدس

نسبت ‌به سایر حبوبات، آماده‌سازی و پختن عدس، نیاز به زمان کمتری دارد. عدس سرشار از پروتئین، فیبر، فولات، تیامین، آهن، پتاسیم و منگنز است. دارا‌بودن مقدار زیادی فیبر و پروتئین، باعث احساس سیری بعد از خوردن عدس می‌شود.

 

دسته سوم:

  • ماهی‌ها

بییشتر ماهی‌ها و غذاهای دریایی بسیار مغذی‌اند و گزینه‌های مناسبی برای کاهش کالری دریافتی‌ هستند. ماهی و غذاهای دریایی مانند گوشت گوساله و مرغ سرشار از پروتئین هستند. همچنین این غذاها سرشار از مواد‌مغذی‌ای مانند ویتامین ۱۲ B ، یُد و اسیدهای چرب امگا۳ هستند. اسیدهای چرب امگا۳ فواید بی‌شماری برای سلامتی دارند. کاهش التهابات و کمک به حفظ سلامت قلب از فواید این چربی‌های سودمند هستند.

 

دسته چهارم:

  • گیاهان و ادویه جات کم کالری

گیاهان و ادویه جات برای اضافه کردن عطر و طعم به غذاها استفاده می شوند و حاوی کالری کمی هستند. گیاهان متداول که تازه یا خشک می شوند عبارتند از جعفری، ریحان، نعناع، پونه کوهی و گشنیز. برخی از ادویه های شناخته شده نیز شامل دارچین، پاپریکا، زیره سبز و کاری است. اکثر گیاهان و ادویه ها دارای کمتر از پنج کالری در هر قاشق چای خوری هستند.

 

دکتر استویا در ادامه مطالب فوق به شما توصیه می کند از محصولات رژیمی و لاغری مانند ساشه استویا یا محصولات بدون کالری و  بدون گلوتن سایت دیدن فرمایید.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *