سوربیتول یک الکل پلی هیدریک است که از احیای شیمیایی گلوکز حاصل می شود. سوربیتول ماده با ارزشی در تولید شیرینی و شکلات های دیابتی می باشد. مقدار شیرینی این ماده به حجم استفاده شده آن بستگی دارد و از این نظر شبیه به گلوکز است. سوربیتول به دو شکل کریستال و شربت موجود است و از نظر شیرین کنندگی ۶۰% ساکارز است.

سوربیتول یک ماده غیر سمی است و در مقایسه با گلوکز به آهستگی توسط جذب می شود. سوربیتول به عنوان یک ماده شیرین کننده با شیرینی کم در تولید آبنبات ها شکلات ها وآدامس ها بکار می رود. پودر سوربیتول به علت توانایی فشرده سازی قابلیت تبدیل شدن به قرص را دارد.

 

کاربرد سوربیتول :

• به عنوان یک ماده شیرین کننده در تولید محصولات دیابتی
• نرم کننده
• پوشاننده طعم
• تولید قرص
• تولید مربا
• محصولات آرایشی بهداشتی مانند خمیر دندان

 

سوربیتول ماده شیرین کننده غذایی

سوربیتول یک ماده شیرین کننده غذایی محسوب می شود چرا که قادر به تامین انرژی غذایی است:

در مقایسه، هر گرم ازسوربیتول انرژی معادل ۲٫۶کیلو کالری و کربوهیدرات انرژی معادل ۴کیلوکالری تولید می کند.

تغذیه، سلامتی، بهداشت:

سوربیتول اغلب در تولید دهان شویه و خمیردندان و مواد غذایی کاربرد دارد. پاره ای از ژل ها تنها با استفاده از سوربیتول تولید می شود.
اخیراً در تولید آدامس های بدون شکر از سوربیتول استفاده می شود.