چرا کیوی انتخاب خوبی برای افراد مبتلا به دیابت است؟
کیوی حاوی ویتامین های بسیاری است:
- ویتامین سی کیوی بالای 65 است
- پتاسیم
- اسید فولیک
کنترل ضعیف قند خون با چاقی مرتبط است و با بیماری های مزمن مانند دیابت و بیماری های قلبی عروقی مرتبط است.
بنابراین برای افراد دیابتی بسیار مهم است که سطح قند خون خود را کنترل کنند.
قند خون خود را کنترل کنید
اگر دیابت دارید، میدانید که میزان کربوهیدراتی که میخورید میتواند تأثیر عمدهای بر سطح قند خون شما داشته باشد، بنابراین باید در مورد آنچه میخورید عاقل باشید.
شاخص گلیسمی (GI) غذاهای حاوی کربوهیدرات را بر اساس نحوه تأثیر آنها بر سطح قند خون رتبه بندی می کند:
غذاهای با GI بالا (70 یا بیشتر) به سرعت هضم و جذب می شوند و باعث افزایش شدید سطح قند خون می شوند.
این نوع غذاها که شامل نان سفید، دونات، نوشیدنی های شیرین می شود، باید محدود شود.
غذاهای با GI پایین (55 یا کمتر) دیر هضم، جذب و متابولیزه می شوند و باعث افزایش کمتر و کندتر قند خون می شوند.
این نوع غذاها که شامل میوه های تازه، سبزیجات، غلات کامل و حبوبات (لوبیا، نخود و عدس) هستند، منبع بهتری از کربوهیدرات ها برای شما دیابتی های عزیز هستند.
چگونه کیوی می تواند به تنظیم قند خون شما کمک کند
از آنجایی که بیشتر میوه ها شیرین هستند و حاوی قند ساده می باشند، ممکن است انتظار داشته باشید که قند خون را به طور چشمگیری افزایش دهند .
با این حال، این مورد در مورد میوه های پرفیبر مانند کیوی صدق نمی کند.
کیوی از دو طریق می تواند به تنظیم قند خون شما کمک کند:
1. کیوی GI پایینی دارد:
1شاخص گلیسمی اندازه گیری میزان افزایش سطح گلوکز خون پس از خوردن مقدار مشخصی کربوهیدرات (گلوکز) است.
غذاهای با GI بالا به سرعت هضم و جذب می شوند و منجر به نوسانات سریع و مشخص در گلوکز خون می شوند.
غذاها به دو دسته بالا (GI> 70)، متوسط (GI 56-69) یا پایین (GI<55) طبقه بندی می شوند.
کیوی به عنوان GI پایین طبقه بندی می شود.
کیوی دارای GI 39.2 است که آن را در رده GI “پایین” قرار می دهد. این به این دلیل است که محتوای فیبر بالای کیوی، جذب قند را در طول هضم کند می کند، به این معنی که گلوکز با سرعت کمتری توسط بدن جذب می شود و به آرامی وارد جریان خون می شود.
2. کیوی می تواند میزان جذب گلوکز از سایر غذاها را کاهش دهد
یک مطالعه علمی جدید نشان داده است که خوردن کیوی همراه با صبحانه به طور قابل توجهی باعث کند شدن قندهای موجود در صبحانه در جریان خون شما می شود.
فیبر کیوی وقتی خورده می شود، آب را جذب می کند تا مانند ژل متورم و غلیظ شود.
همانطور که صبحانه شما هضم می شود، به قندهای کوچک تری تجزیه می شود و این قندها آهسته تر در ژل حرکت می کنند.
این باعث می شود که قند با سرعت کمتری وارد جریان خون شود و انرژی کندتر تحویل داده شود.
مطالعات نشان داده است که ترکیب کیوی با غلات صبحانه پاسخ گلیسمی (گلوکز خون) را بهبود می بخشد.
علاوه بر این، فیبر موجود در کیوی نیز یک کمک طبیعی به هضم غذا است.
بیایید به چند ویژگی کیوی نگاهی بندازیم
شاخص گلایسمی کم
فیبر کیوی به طور غیرمعمولی خوب است زیرا در معده متورم و غلیظ می شود که باعث می شود جذب قند در جریان خون آرام تر شود.
پر از آنتی اکسیدان
کیوی منبع خوبی از ویتامین E و ویتامین C است و اینها در خط مقدم محافظت از بدن در برابر پاتوژن های مضر هستند.
روی پتاسیم کیوی سرمایه گداری کنید
پتاسیم تعادل مایعات و الکترولیت ها را حفظ می کند، به عنوان مثال موز یک منبع عالی برای پتاسیم هست که برای کاهش فشار خون بسیار توصیه می گردد ولی با وجود کربوهیدرات بالا و قند برای افراد دیابتی مناسب نیست.
نکته قابل تأمل این است که یک عدد کیوی به اندازه یک موز متوسط پتاسیم دارد.چقدر عالی!!
منبع خوب فولات
فولات یک ماده مغذی ضروری برای رشد و تکامل سلولی است.
فولات عملکردهای مهمی را در بدن انجام می دهد و قبل و در طول بارداری به مقادیر کافی نیاز است.
کیوی از یبوست جلوگیری میکند
مطالعات در افراد مسن نشان داده است که مصرف منظم کیوی به جلوگیری از یبوست کمک می کند.
خب حالا بیایید تا باهم صبحانه رژیمی با کیوی مناسب افراد دیابتی درست کنیم
اوتمیل (جو دوسر و مغز ها) با کیوی
مواد مورد نیاز
100 گرم جو دوسر یا جو پرک
1 فنجان شیر گیاهی یا لبنی
½ فنجان آب معدنی
1 تکه دارچین
1 قاشق چایخوری وانیل “اسانس”
میوه های خشک خرد شده در صورت دلخواه
1 عدد کیوی
15 گرم پودر نارگیل
انواع مغز دانه ها(بادام،گردو و یا پسته)
روش
جو دو سر را با شیر، آب، دارچین و وانیل در یک تابه کوچک بریزید.
به مدت 5 دقیقه روی حرارت متوسط بپزید و هر از گاهی هم بزنید بدون اینکه آن را به جوش بیاورید.
وقتی شروع به غلیظ شدن کرد، میوه های خشک و پودر نارگیل را اضافه کنید و هم بزنید و در ظرفی بریزید.
کیوی را پوست گرفته و خرد کنید و به کاسه اضافه کنید.
دانه ها را روی آن ریخته و گرم سرو کنید.
نوش جان