عوارض مصرف شیرین کننده های رژیمی

5/5

عوارض مصرف شیرین کننده های رژیمی

استفاده و عدم استفاده از جایگزین های شکر همیشه پر از حرف و حدیث های متفاوت است.

عوارض جانبی شیرین کننده های جایگزین شکرامروزه در حال بررسی است.

افراد دارای رژیم هایی برای لاغری و افراد دیابتی دغدغه ی جایگزینی شکر را دارند.

از این رو افر اد دارای رژیم دیابتی و کتوژنیک نگران عوارض این محصولات هستند.

در این مقاله سعی شده جایگزین های شکر را بررسی شود.

شیرین کننده های مصنوعی به گزینه ای محبوب برای جایگزینی شکر واقعی در نوشیدنی هایی مانند چای، قهوه و نوشیدنی های سرد تبدیل شده اند.

اما آیا شیرین کننده های جایگزین شکر واقعا سالم هستند؟

در این مقاله به حقیقت عوارض جانبی شیرین کننده های مصنوعی خواهیم پرداخت.

شیرین کننده های مصنوعی چیست؟

شیرین کننده های مصنوعی مواد شیمیایی هستند که می توانیم به جای شکر از آنها برای شیرین کردن غذا و نوشیدنی خود استفاده کنیم.

آنها به عنوان جایگزین سالم تری برای شکر فروخته می شوند و یا کم کالری هستند یا به طور کلی بدون کالری هستند.

شیرین کننده های رژیمی

آسسولفام

اسه سولفام پتاسیم که با نام‌های Ace-K و E شماره E950 نیز شناخته می‌شود، یک جایگزین قند بدون کالری است که 200 برابر شیرین‌تر از شکر است.

به دلیل داشتن طعم کمی تلخ شناخته شده است.

برای مقابله با آن، اغلب با سایر شیرین کننده ها مخلوط می شود.

از آنجایی که در اثر حرارت تجزیه نمی شود، معمولاً در محصولات پخته شده با قند کم، شیرینی ها، نوشیدنی ها و غذاهای آماده استفاده می شود.

آژانس استانداردهای غذایی اروپا (EFSA) می گوید که مصرف روزانه قابل قبول (ADI) آسه سولفام K 9 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن شما است.

سطوح ADI بر اساس بسیاری از تحقیقات علمی است تا مشخص کند که چه مقدار از یک ماده را می توانیم به طور ایمن به صورت روزانه برای کل زندگی خود مصرف کنیم و هیچ عارضه جانبی نداشته باشیم.

اگر نگران این هستید که شیرین کننده های مصنوعی برای شما مضر هستند، در زیر به تمام عوارض جانبی شیرین کننده های مصنوعی نگاهی می اندازیم.

آسپارتام

آسپارتام (یا E951) شیرین کننده کم کالری است که بیشترین نزدیکی را به طعم شکر دارد.

این شیرین‌کننده پرمصرف‌ترین شیرین‌کننده است، حدود 200 برابر شیرین‌تر از شکر است و این شیرینی ماندگاری بیشتری دارد.

آسپارتام با نام‌های تجاری Canderel، Hermesetas و Nutrasweet فروخته می‌شود و در دیت کک، کوک صفر، پپسی رژیمی، پپسی مکس و بسیاری از نوشیدنی‌های رژیمی یا کم کالری دیگر یافت می‌شود.

یک قوطی کوکای رژیمی حاوی 180 میلی گرم آسپارتام است.

طبق گفته سازمان بهداشت جهانی و کمیته علمی اتحادیه اروپا در مورد غذا، ADI آسپارتام 40 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن شما است.

میانگین وزن بدن که 70 کیلوگرم است، مقدار آسپارتامی که ظاهراً می‌توانیم با خیال راحت در یک روز مصرف کنیم، به طور متوسط ​​2800 میلی‌گرم است – یا 15 و نیم قوطی کوکای رژیمی. اگرچه ما آن را توصیه نمی کنیم!

آسپارتام یک شیرین کننده مصنوعی بحث برانگیز است که بسیاری معتقدند برای شما مضر است.

برای اطلاعات بیشتر در مورد عوارض جانبی شیرین کننده های مصنوعی به ادامه مطلب مراجعه کنید.

ساخارین

ساخارین (یا E954) بیش از 100 سال است که به عنوان یک شیرین کننده مصنوعی استفاده می شود.

حدود 300 تا 400 برابر شیرین تر از شکر است، از این رو کلمه “ساخارین” برای توصیف چیزی به عنوان شیرینی بیمارگونه استفاده می شود.

اما طعمی بسیار تلخ یا فلزی دارد، بنابراین معمولاً هنگام استفاده در تولید غذا و نوشیدنی با سایر شیرین کننده ها ترکیب می شود.

از لحاظ تاریخی، این یک جایگزین محبوب برای شکر بوده است، زیرا حاوی کالری یا کربوهیدرات نیست.

بدن ما نمی تواند آن را تجزیه کند، بنابراین بدون تغییر باقی می ماند.

ماندگاری طولانی دارد و در برابر گرما مقاومت می کند که همه اینها باعث استفاده طولانی مدت آن به عنوان یک شیرین کننده مصنوعی می شود.

این ADI 5 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن شما است.

سوربیتول

سوربیتول (یا E420) کربوهیدراتی است که حدود 40 درصد کمتر از شکر شیرین است و اغلب در غذاهای رژیمی استفاده می شود.

در شکل طبیعی خود، یک قند الکلی است -.

به این معنی که حاوی مولکول های قند و همچنین مولکول های الکل است.

قندهای الکلی به طور طبیعی در میوه ها و سبزیجات وجود دارند و کالری کمتری نسبت به قند معمولی دارند.

با این حال، اکثر محصولات غذایی و نوشیدنی حاوی سوربیتول ساخته شده برای شیرین کردن آنها هستند.

اغلب در آدامس های بدون قند استفاده می شود.

در حالی که سوربیتول در حال حاضر ADI ندارد، اما هشدار می دهد که هر چیزی بیش از 50 گرم در روز می تواند اثر ملین داشته باشد.

در زیر درباره عوارض جانبی شیرین کننده های مصنوعی بیشتر بدانید.

سوکرالوز

سوکرالوز (یا E955) یک شیرین کننده مصنوعی بدون کالری و ماده اصلی تشکیل دهنده طیف محصولات رژیمی Splenda است.

سوکرالوز به خودی خود بدون کالری است.

سوکرالوز شیرین ترین در میان این لیست از شیرین کننده های مصنوعی است که حدود 400 تا 700 برابر شیرین تر از شکر است.

همچنین هیچ یک از طعم تلخ بیشتر شیرین کننده های دیگر را ندارد.

ADI سوکرالوز اتحادیه اروپا 15 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن است.

استویا

استویا یک شیرین کننده طبیعی است که از برگ های گیاه بومی آمریکای جنوبی گرفته می شود، جایی که قرن ها برای شیرین کردن نوشیدنی ها و تهیه چای استفاده می شود.

تقریباً هیچ کالری ندارد و 300 برابر شیرین تر از شکر است.

در حالی که زمان بیشتری طول می کشد تا به جوانه های چشایی ما برخورد کند، زمانی که در آنجا قرار می گیرد، طعم آن بیشتر از شکر باقی می ماند.

برای برخی طعم شیرین شیرین بیان دارد. استویا دارای ADI 4 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن است.

شیرین کننده های مبتنی بر استویا نسبتاً اخیراً در سال 2011 در اتحادیه اروپا تأیید شدند.

بسیاری از آنها حاوی کل برگ گیاه نیستند، اما یک عصاره بسیار تصفیه شده به نام rebaudioside A (Reb-A) که حدود 200 برابر شیرین تر از شکر است و تلخ تر از برگ های خود استویا است.

اکثر محصولات Reb-A حاوی شیرین کننده های دیگری مانند الکل قند و گلوکز نیز هستند.

زایلیتول

زایلیتول (یا E967)، مانند سوربیتول، یک الکل قندی است که به طور طبیعی در گیاهان وجود دارد.

شیرینی آن مانند شکر است، اما حاوی 40٪ کالری کمتری است و در سیستم گوارشی کندتر جذب می شود.

معمولاً در آدامس‌ها و شیرینی‌ها و همچنین در محصولات مراقبت از دندان استفاده می‌شود.

مانندسوربیتول ADI مشخصی ندارد.

این بدان معناست که از نظر تئوری، مصرف در مقادیر نامحدود به عنوان شیرین کننده بی خطر است.

آیا شیرین کننده های مصنوعی برای شما مضر هستند؟

همه شیرین‌کننده‌های ذکر شده در بالا در حال حاضر برای مصرف ما بی‌خطر تلقی می‌شوند، به شرطی که مقدار آن در سطح ADI هر محصول باشد.

بدان معناست که مقامات مسئول ایمنی غذا و نوشیدنی ما می گویند که هیچ یک از این شیرین کننده ها، در حد اعتدال، برای شما مضر نیستند.

همه شیرین کننده ها به شدت توسط اتحادیه اروپا تنظیم می شوند، اما باید دید که آیا بریتانیا اکنون با دستورالعمل های اتحادیه اروپا متفاوت است یا خیر.

شیرین کننده های مصنوعی به دلیل تحقیقات متناقض در مورد اثرات بلندمدت سلامت و تفسیرهای متفاوت از این مطالعات بحث برانگیز هستند.

در بیشتر موارد، تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.

آسپارتام علاوه بر اینکه یکی از پرمصرف ترین شیرین کننده های مصنوعی است، یکی از بحث برانگیزترین آنها نیز می باشد.

در حالی که EFSA آن را برای مصرف در اتحادیه اروپا تایید کرد، کارشناسان ایمنی مواد غذایی بریتانیا از بریتانیا می خواهند که آسپارتام را ممنوع کند یا ADI آن را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.

این دانشمندان ارزیابی EFSA از تحقیقات انجام شده در مورد آسپارتام را به چالش می کشند و می گویند که آنها نباید برخی از عوارض جانبی مستند را نادیده می گرفتند.

اختلافات مشابهی با اکثر شیرین کننده های مصنوعی دیگر وجود دارد.

در زیر به برخی از عوارض جانبی گزارش شده شیرین کننده های مصنوعی نگاهی می اندازیم

عوارض جانبی احتمالی شیرین کننده های مصنوعی چیست؟

  • مشکلات گوارشی،
  • افزایش سطح قند خون،
  • افزایش خطر ابتلا به سرطان،
  • افزایش فشار خون

و اثرات نامطلوب بر افرادی که از قبل اختلالات خلقی دارند.

شیرین کننده های مصنوعی نیز ممکن است بر سیستم ایمنی بدن برخی افراد اثر بگذارند.

خطرات آسه سولفام K ممکن است شامل اختلال در هورمون و سرطان باشد

آزمایش‌های اولیه روی Ace-K بحث‌برانگیز است و هیئت‌های ایمنی مختلف استدلال می‌کنند که تحقیقات موجود به اندازه کافی ایمنی آن را ثابت نمی‌کند.

دانشمندان استدلال می کنند که خطری برای زنان باردار و خطر سرطان و اختلالات هورمونی وجود دارد.

با وجود این، آژانس حمایت از مصرف کننده اتحادیه اروپا به آن سطح ADI 9 میلی گرم بر کیلوگرم داده است.

مانند همه شیرین‌کننده‌های مصنوعی، بهتر است از تمام استدلال‌ها و تحقیقات پیرامون Ace-K آگاه باشید تا بتوانید درباره اجتناب یا عدم اجتناب از آن تصمیم بگیرید. در لیست مواد تشکیل دهنده به E950 توجه کنید.

عوارض جانبی آسپارتام می تواند بر اختلالات خلقی تأثیر بگذارد

برخی از دانشمندانی که روی حیوانات آزمایش کرده‌اند، مدت‌ها مدعی شده‌اند که مصرف آسپارتام می‌تواند رشد و سلامت مغز را به خطر بیندازد، اما این ادعاها توسط هیئت‌های ایمنی مواد غذایی رد شد و گفتند که آسپارتام باید توسط انسان در مقادیر قابل توجهی، بسیار بالاتر از ADI مصرف شود.

از آن زمان مطالعات بیشتری انجام شده است و طبق آخرین تحقیقات منتشر شده، آسپارتام ممکن است تأثیر نامطلوبی بر افرادی داشته باشد که از قبل اختلالات خلقی دارند.

همچنین ممکن است بر روی سیستم ایمنی برخی افراد تأثیر بگذارد.

افراد مبتلا به فنیل کتونوری، یک بیماری ارثی نادر، به دلیل عوارض جانبی این شیرین کننده مصنوعی، باید از مصرف آسپارتام خودداری کنند.

در حال حاضر هیچ مدرک علمی محکم و غیرقابل انکاری وجود ندارد که ثابت کند آسپارتام می تواند باعث سرطان، ام اس، تشنج، لوپوس یا سایر بیماری ها شود.

اما از آنجایی که نگرانی‌ها و اختلافات مداوم بر سر داده‌ها وجود دارد، بسیاری از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان اکنون ترجیح داده‌اند از آسپارتام خودداری کنند.

در لیست مواد تشکیل دهنده به E951 توجه کنید.

خطرات ساخارین هنوز در حال بررسی است.

تحقیقات در دهه 1970 ارتباطی را با سرطان مثانه نشان داد، اما از آنجایی که این آزمایش ها روی موش ها انجام شد، به این نتیجه رسیدند که هیچ مدرکی وجود ندارد که ساخارین می تواند باعث سرطان در انسان شود.

ساخارین در حال حاضر توسط مقامات برجسته جهان به عنوان ایمن برای مصرف طبقه بندی می شود، اما بسیاری هنوز در مورد ایمنی آن مشکوک هستند و توصیه می کنند از آن اجتناب کنیم.

در لیست مواد تشکیل دهنده به E954 توجه کنید.

عوارض جانبی شیرین کننده سوربیتول می تواند منجر به مشکلات گوارشی شود

مانند سایر الکل های قندی، مصرف زیاد سوربیتول ممکن است باعث نفخ و اسهال شود.

شایان ذکر است که سوربیتول به عنوان یک ملین استفاده می شود، بنابراین بهتر است در مصرف آن زیاده روی نکنید.

مصرف بیش از حد سوربیتول می تواند باعث مشکلات گوارشی شدید و عدم تعادل الکترولیت شود.

زایلیتول در صورت مصرف زیاد ممکن است منجر به مشکلات گوارشی شود.

مانند سایر الکل های قندی، مصرف زیاد زایلیتول ممکن است باعث مشکلات گوارشی شود، اما اگر به آرامی میزان مصرف خود را افزایش دهیم، بدن ما به مرور زمان تحمل می کند.

در حالی که بیشتر شیرین کننده های دیگر دارای برخی از عوارض جانبی بالقوه نامطلوب هستند، زایلیتول در واقع برخی از عوارض جانبی مثبت دارد.

سطح قند خون را افزایش نمی دهد، با پلاک در دهان شما مبارزه می کند و حتی می تواند برای سیستم گوارش شما مفید باشد.

بنابراین، اگر به دنبال بهترین شیرین کننده هستید، به نظر می رسد که زایلیتول ممکن است بهترین گزینه باشد. در لیست مواد تشکیل دهنده به E967 توجه کنید.

چگونه از شیرین کننده های مصنوعی اجتناب کنم؟

استویا

بهترین راه برای جلوگیری از شیرین کننده های مصنوعی استفاده از شیرین کننده های طبیعی است.

اگرچه ما استویا را در لیست شیرین کننده های مصنوعی خود قرار داده ایم، از نظر فنی مصنوعی نیست.

این یک شیرین کننده جدید است، به این معنی که از منبع طبیعی بصورت خالص تصفیه شده است.

بنابراین، با در نظر گرفتن عوارض جانبی احتمالی که ما نیز به آن اشاره کردیم، ممکن است ترجیح دهید این کار را انجام دهید.

زایلیتول

زایلیتول، به عنوان یک الکل قند، از نظر فنی مصنوعی نیست، بنابراین ممکن است یک گزینه ترجیحی، به ویژه برای بیماران دیابتی باشد.

شیرین کننده های طبیعی مانند شربت افرا و عسل نیز برای استفاده به جای شیرین کننده های مصنوعی مناسب هستند، اگرچه این شیرین کننده ها کالری بالایی دارند، بنابراین باید در مصرف آن ها به قدری کم شد.

شکر نارگیل و شهد آگاو نیز شیرین کننده های طبیعی عالی هستند که نسبتاً جدید در بازار هستند، اما هر دو کالری بالایی دارند و حاوی فروکتوز زیادی هستند، بنابراین برای افراد مبتلا به دیابت خوب نیستند.

ما نگاهی به تمام شیرین کننده های رایج در بازار انداخته ایم، برخی مصنوعی، برخی نه.

ما همچنین برخی از عوارض جانبی گزارش شده (و مورد بحث) را برجسته کرده ایم.

پیمایش برای یافتن بهترین شیرین کننده برای شما، بسته به شرایط شخصی شما می تواند دشوار باشد، اما، امیدواریم که با داشتن تمام اطلاعات اینجا، ممکن است کمکی کرده باشیم.

 

محصولات تخفیف‌دار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محصولات ویژه
محصولات تخفیف‌دار

دکتر استویا بزرگترین و اولین مرجع فروش محصولات طبیعی مناسب افراد دیابتی و دارای رژیم
گروه صنایع غذایی ایران استویا مفتخر است که به عنوان اولین و تنها ترین شرکت تولیدی در ایران و خاورمیانه به عنوان تنها تولید کننده ی محصولات غذایی با پایه ی شیرین کننده استویا که فراوری شده از گیاه استویا می باشد است. و به عنوان یک شیرین کننده ی صددرصد طبیعی به صورت خالص بتواند در حوزه ی تولید مواد غذایی در حد توان خود خدمتی ارزنده را در حوزه ی سلامت انجام دهد.

مسیرهای ارتباطی

شماره تماس : 02191016471
واتس اپ: 09196262383

نمادهای ما

مشاوره قبل از خرید
09196262383
02191016471

تمامی حقوق این وب سایت برای برند دکتر استویا محفوظ است.

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

فروشگاه
0 علاقه مندی
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من